close
الأخبار

Deprem İstanbul’u salladı

Deprem İstanbul’u salladı

İstanbul’da deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü Kartal olarak açıklanırken, AFAD
verilerine göre depremin derinliği 7 km olarak belirlendi. Son depremler hakkındaki tüm bilgiler Kandilli Rasathanesi ve AFAD tarafından paylaşılmaya devam ediyor.

AFAD verilerine göre saat 15:07’de İstanbul’un Kartal ilçesinde 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Vatandaşlara kısa süreli panik ve korku yaşatan dep-rem yerin 7 kilometre derinliğinde yaşandı. Kandilli Rasathanesi ise depremin 15 kilometre derinlikte gerçekleştiğini büyüklüğünün 4.2 merkez üssünün Sultanbeyli olduğunu duyurdu.

İSTANBUL VALİSİ’NDEN DEPREM AÇIKLAMASI

İstanbul Valisi, sosyal medya hesabından dep-rem ile ilgili yaptığı açıklamada, “AFAD Başkanlığından alınan bilgilere göre; bugün saat 15.07’de #Kartal ilçemiz Yakacık Çarşı Mahallesi civarında 3.9 büyüklüğünde bir #dep-rem meydana gelmiştir. Güvenlik ve zabıta birimlerimize intikal eden herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. İlimize geçmiş olsun.” dedi.

GEÇMİŞ OLSUN İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise sosyal medyadan “İstanbul’un bugün yaşadığı sarsıntının hiçbir can ve mal kaybına yol açmaması sevindirici ancak #deprem gerçeğinin şehrimizin önemli bir gündemi olduğunu hatırlatması açısından önemli. Geçmiş olsun İstanbul.” açıklamasını yaptı.

İçişleri Bakanı Yardımcısı İsmail Çataklı da “İstanbul’da saat 15.07’de 3,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. An itibariyle olumsuz her hangi bir ihbar ulaşmadı. Geçmiş olsun” mesajını paylaştı.

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, son İstanbul depremiyle ilgili yaptığı ilk değerlendirmede, “İstanbul Kartal’da M3,9 büyüklüğünde gelip geçici bir depremcik oluştu. Deprem büyük deprem beklediğimiz ana kırık üzerinde gelişmedi. Yerel bir gerginlik boşalması. Büyük depremin ayak sesleri falan değil. Ardından büyük deprem beklemiyorum” dedi.

"<yoastmark

"<yoastmark

SON DEPREMLER

Yaşanan depremlerin saatini ve büyüklüğünü anlık olarak takip etmek mümkün. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Dep-rem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Dep-rem Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi(BDTİM) tarafından kaydedilen depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

DAKİKA DAKİKA SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ

اشتـ.ـباكـ.ـات عنـ.ـيـ.ـفة بين الشـ.ـرطة الإسـ.ـرائيلـ.ـية

أصيـ.ـب شخـ.ـصان في مواجـ.ـهات اندلعـ.ـت مع عنـ.ـاصر الشـ.ـرطة الإسـ.ـرائـ.ـيلية في بلـ.ـدة دير الأسـ.ـد في منطـ.ـقة الشـ.ـاغور بالجـ.ـليل، السـ.ـبت، عقـ.ـب اقتـ.ـحام قـ.ـوات تابـ.ـعة للشـ.ـرطة لحفـ.ـل زفـ.ـاف أقيـ.ـم في البـ.ـلدة.

وذكرت مصـ.ـادر طبية، أن إحـ.ـدى الإصـ.ـابات حـ.ـرجة، وهي لشـ.ـاب في الثلاثينـ.ـيات من عـ.ـمره، نقل إلى إثـ.ـرها إلى مستشـ.ـفى نهـ.ـاريا لتلـ.ـقي العـ.ـلاج، أما المـ.ـصاب الثـ.ـاني فهـ.ـو شرطـ.ـي (26 عاما)، زعمت الـ.ـشرطـ.ـة أن حـ.ـجرا ألقـ.ـي على رأسـ.ـه، ووصـ.ـفت جراحـ.ـه بالمتوسـ.ـطة.

مقالات ذات صلة

اترك تعليقاً

زر الذهاب إلى الأعلى