close
الأخبارمساعدات

Tablet Bilgisayar başvurusu yap | Tablet bilgisayar yardımı kimlere yapılır, başvuru Bilgileri?

Son dakika haberleri arasında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un uzaktan eğitimin döneminde öğrencilere yapılan destek açıklamaları yer alıyor.

Bu destekler arasında yer alan tablet bilgisayarların dağıtımı 15 ilde 67 bin 620 öğrenciye ulaştırılacağı belirtiliyor.

İhtiyacı olan öğrenciler ise tablet bilgisayar başvurusu nasıl yapılır, tablet bilgisayar yardımı kimlere yapılır, başvuru formu var mı sorularını araştırıyor.

İşte tablet bilgisayar yardımı için bvaşvuru bilgisi…

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabı Twitter üzerinden öğrencileri ilgilendiren paylaşım yaptı. Koronavirüs salgını döneminde uzaktan eğitim görmek zorunda kalan öğrencilere tablet bilgisayar yardımı yapılacağını vurguladı. İhtiyacı olan öğrenciler ise tablet bilgisayar başvurusu nasıl yapılır, tablet bilgisayar yardımı kimlere yapılır başvuru formu var mı sorularını yöneldi. İşte Bakan’ın paylaşımı…

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK DUYURDU

“Öğrencilerimize tablet bilgisayar desteğimiz sürüyor. Bu hafta 15 ildeki 67 bin 620 öğrencimiz daha 25 GB aylık internet paketli bilgisayarına kavuşuyor. Onun bir çocuğumuzun mutluluğu, bizim mutluluğumuzdur. Şoföründen teslim görevlisine, emekli veren herkese teşekkürler …”

TABLET BİLGİSAYAR BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Öğrenci veya velilerinin tablet bilgisayar için herhangi bir başvuruda bulunmalarına gerek olmadığını kaydeden Bakan Selçuk, ailelerin gelir durumu, okul çağındaki kardeş sayısı, özel eğitim gereksinimi, öğrencinin akademik başarısı gibi kriterler doğrultusunda resmi veriler üzerinden Bakanlıkça hazırlanan strateji çerçevesinde dağıtımların gerçekleştirileceğini bildirmişti.

kaynak : Milliyet


Ramazan ayı ne zaman başlayacak, ilk oruç ne zaman tutulacak? 2021 Ramazan ayı başlangıç tarihi…

021 Ramazan ayı ne zaman başlayacak sorusu vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. 2021 Dini Günler Takvimi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlandı. Peki Ramazan ayı ne zaman başlayacak, ilk oruç ne zaman tutulacak?

Ramazan ayı konusunda araştırmalar hız kazandı. Mübarek üç aylara girilmesi ile birlikte Ramazan ayı ne zaman başlayacak sorusuda araştırma konusu olmaya başladı. Peki İlk oruç ne zaman tutulacak? Ramazan ayı ne zaman başlayacak?

RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Ramazan ayı 13 Nisan 2021 Salı günü başlıyor. 12 Mayıs 2021 Çarşamba günü tarihinde ise sona erecek.

RAMAZAN BAYRAMI 2021 TARİHİ

Ramazan Bayramı 13 Mayıs 2021 tarihinde başlayacak, 15 Mayıs 2021 tarihinde sona erecek.

RAMAZAN AYI VE ORUÇ İBADETİNİN ÖNEMİ

Bu konuda imam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:

Mübarek Ramazan ayı, çok şereflidir. Bu ayda yapılan, nafile namaz, zikir, sadaka ve bütün nafile ibadetlere verilen sevap, başka aylarda yapılan farzlar gibidir. Bu ayda yapılan bir farz, başka aylarda yapılan yetmiş farz gibidir. Bu ayda bir oruçluya iftar verenin günahları affolur. Cehennemden azat olur. O oruçlunun sevabı kadar, ayrıca buna da sevap verilir. O oruçlunun sevabı hiç azalmaz.

Bu ayda, emri altında bulunanların, işlerini hafifleten, onların ibadet etmelerine kolaylık gösteren âmirler de affolur, Cehennemden azat olur. Ramazan-ı şerif ayında, Resulullah, esirleri azat eder, her istenilen şeyi verirdi. Bu ayda ibadet ve iyi iş yapabilenlere, bütün sene bu işleri yapmak nasip olur. Bu aya saygısızlık edenin, günah işleyenin bütün senesi, günah işlemekle geçer.

Bu ayı fırsat bilmeli, elden geldiği kadar ibadet etmelidir. Allahü teâlânın razı olduğu işleri yapmalıdır. Bu ayı, ahireti kazanmak için fırsat bilmelidir.

Kur’an-ı kerim, Ramazanda indi. Kadir gecesi, bu aydadır. Ramazan-ı şerifte, iftarı erken yapmak, sahuru geç yapmak sünnettir. Resulullah bu iki sünneti yapmaya çok önem verirdi.

İftarda acele etmek ve sahuru geciktirmek, belki insanın aczini, yiyip içmeye ve dolayısıyla her şeye muhtaç olduğunu göstermektedir. İbadet etmek de zaten bu demektir.

Hurma ile iftar etmek sünnettir. İftar edince, (Zehebez-zama’ vebtellet-il uruk ve sebet-el-ecr inşaallahü teâlâ) duasını okumak, teravih kılmak ve hatim okumak önemli sünnettir.

Bu ayda, her gece, Cehenneme girmesi gereken, binlerce Müslüman affolur, azat olur. Bu ayda, Cennet kapıları açılır. Cehennem kapıları kapanır. Şeytanlar, zincirlere bağlanır. Rahmet kapıları açılır. Allahü teâlâ, bu mübarek ayda Onun şanına yakışacak, kulluk yapmayı ve Rabbimizin razı olduğu, beğendiği yolda bulunmayı, hepimize nasip eylesin! Âmin. (Mektubat ,1.c. 45.m.)

Açıktan oruç yiyen, bu aya hürmet etmemiş olur. Namaz kılmayanın da, oruç tutması ve haramlardan kaçınması gerekir. Bunların orucu kabul olur ve imanları olduğu anlaşılır.

Ramazan-ı şerifte, oruç tutmak çok sevaptır. Özürsüz oruç tutmamak büyük günahtır. Hadis-i şerifte, (Özürsüz, Ramazanda bir gün oruç tutmayan, bunun yerine bütün yıl boyu oruç tutsa, Ramazandaki o bir günkü sevaba kavuşamaz) buyuruldu. [Tirmizi] (Ama orucu kazaya bırakmayı mubah kılan dînî bir mazeret varsa, o zaman ramazan orucunu kazaya bırakmak günah olmaz.)

Ramazanda oruç tutmak hakkındaki hadis-i şeriflerden birkaçı şöyle:

(Ramazan ayı mübarek bir aydır. Allahü teâlâ, size ramazan orucunu farz kıldı. O ayda rahmet kapıları açılır, Cehennem kapıları kapanır, şeytanlar bağlanır. O ayda bir gece vardır ki, bin aydan daha kıymetlidir. O gecenin [Kadir gecesinin] hayrından mahrum kalan, her hayırdan mahrum kalmış sayılır.) [Nesai]

RAMAZAN AYINDA YAPILACAK İBADETLER!

Ramazan ayında Müslümanların yapabileceği çeşitli ve pek çok ibadet bulunmaktadır. İşte ramazan ayı yapılması gereken ibatedler ;

1- Ramazan ayında ilk yapılması gereken ibadet oruç tutmaktır.
2- Ramazan ayı boyunca teravih namazı kılmak,
3- Kuran okuyup, bol bol dua etmek,
4- Namazları toplu olarak cemaatle kılmak,
5- iftar etmek ve toplu olarak iftar ettirmek,

6- Sahur yapmak,
7- İnsanlara iftarda ikramlar etmek, ihsan etmek.
8- Bol bol Kelime-i Tevhid söylemek,
9- Ramazan umresi yapmak,
10- Sabır dilemek,
11- Af dilemek.

Resulullah (S.A.V.) şöyle buyurmuştur; ”Ramazan’da her kim tesbih ya da tehlil ve tekbir getirecek olursa, gece ve gündüz perdesi ile örtülünceye kadar sevabını yazmak üzere o kişileri 70 bin melek karşılar.” Bu rivayete bağlı olarak o yüzden Ramazan ayında doğru tesbih ile belirli kurallara uygun şekilde tesbih çekmek büyük öneme sahiptir.

kaynak : Milliyet

مقالات ذات صلة

اترك تعليقاً

زر الذهاب إلى الأعلى